на живо

Трима от "Кьолн" заразени с коронавирус, но тренировките продължават

Тимът първи поднови тренировките в Германия

Трима души от футболния тим на "Кьолн" са дали положителни резултати при тестване за коронавирус. Това съобщиха "козлите" на официалния си сайт.

Не се уточнява дали става дума за футболисти, треньори или служители. Става ясно, че те се чувстват добре, нямат симптоми и ще останат у дома за 14 дни, като ще бъдат подлагани периодично на тестове.

Това обстоятелство няма да промени графика за тренировки на "Кьолн". Тимът беше първият в Германия, който поднови занимания на групи още на 5 април.

Преди дни всички в клуба бяха тествани за коронавирус, като тримата заразени са отчетени от тогава. Притеснението е, че с времето положителните проби може да стават повече.

В Германия са убедени, че могат да върнат футболните мачове по стадионите до средата на май месец и по този начин Бундеслигата да се превърне в първото европейско първенство, което се подновява след спирането заради коронавируса. 

"Мерките, които бяха препоръчани на всички клубове, се оказват много ефективни. Ясно беше, че няма как да имаме изцяло негативни резултати на тестовете, такива ще има и в други отбори. Но това са отделни казуси, на които ще се търси индивидуално решение. Общата картина е, че мерките работят и тренировките вървят нормално.", успокои изпълнителният директор на "Кьолн" Хорст Хелд.

bTV призовава: останете си вкъщи!