на живо

Трима от "Ливърпул" номинирани за Играч на сезона в Англия

Доминация на "Манчестър Юнайтед" за Най-добър млад футболист

Трима футболисти на "Ливърпул" са сред номинираните за Играч на сезона във Висшата лига, който се определя от привържениците чрез гласуване. Това са капитанът Джордан Хендерсън, Садио Мане и Трент Алекзандър-Арнолд

Хендерсън е определян като фаворит за наградата, след като вече взе приза за Играч на сезон в класацията на журналистите.

Той обаче ще има сериозна конкуренция в лицето на плеймейкъра на "Манчестър Сити" Кевин де Бройне, както и на голмайстора на първенството през този сезон Джейми Варди от "Лестър".

Голмайсторът на "Саутхемптън" Дани Ингс и вратарят на "Бърнли" Ник Поуп също са сред седемте номинирани за индивидуалното отличие.

Трент Алекзандър Арнолд попадна и сред номинираните за Най-добър млад играч във Висшата лига. Там обаче той е единственият представител на "червените", а в списъка доминират играчи на "Манчестър Юнайтед". Цялото нападателно трио на "червените дяволи" - Мейсън Грийнууд, Антони Марсиал и Маркъс Рашфорд, е сред селектираните, а шанс за наградата има друг кадър на 20-кратните шампиони на Англия - вратарят Дийн Хендерсън, който е под наем в "Шефилд Юнайтед".

Финалистът за ФА Къп "Челси" е с двама представители в лицето на халфовете Мейсън Маунт и Кристиан Пулишич, номинация има и за капитана на "Астън Вила" Джак Грийлиш.

Юрген Клоп, Франк Лампард, Крис Уайлдър и Брендан Роджърс са номинирани за Мениджър на сезона. Клоп изведе "Ливърпул" до първа титла в Англия в последните 30 години, а тимът няма шампионатна загуба на "Анфийлд" вече повече от 3 години.

В същото време Лампард класира "Челси" в топ 4 в първия си сезон като мениджър във Висшата лига.

Крис Уайлдър свърши чудесна работа начело на "Шефилд Юнайтед", като "остриетата" запазиха елитния си статут без никакви трудности и завършиха сезона в горната половина на класирането, въпреки че като новак бяха смятани за основен претендент за изпадане.

Брендан Роджърс също заслужи номинация заради силните игри на "Лестър" през сезона, макар и "лисиците" да изпаднаха от топ 4 в последния кръг.

Победителите в отделните класации ще бъдат обявени на 13 август.