на живо

Трима пострадали и 14 задържани на Вечното дерби (ВИДЕО)

19 фена в нетрезво състояние не са допуснати на трибуните

Lap.bg

14 са задържаните привърженици преди мача от четвъртия кръг на плейофите на Първа професионална лига между "Левски" и ЦСКА. От Столичната дирекция на полицията съобщиха, че срещата е преминала без сериозни нарушения, а на трибуните са пострадали трима привърженици.

Феновете на "сини" и "червени" трябваше да преминат през два пропусквателни пункта около спортното съоръжение. Там са били направени арестите. Девет от феновете са задържани заради притежание на пиротехнически изделия, двама за наркотични вещества, един с метален бокс, един с нож и един, предизвикал сбиване. 19 души са върнати във видимо нетрезво състояние.

По време на срещата на стадиона са пострадали трима: един посетител на сектор "Г" заради хвърлена бомбичка от посетителите в същия сектор и две длъжностни лица от резервната скамейка на ЦСКА, които бяха ударени с твърди предмети, уточняват от СДВР. Сред тях е и помощник треньорът на "червените" Стефан Генов.

ЦСКА победи "Левски" с 3:0. "Сини" и "червени" имат равен брой точки във временното класиране, но възпитаниците на Стамен Белчев са втори заради по-добри показатели в преките двубои.