на живо

Трима задържани по време на шествията на ЦСКА и "Левски"

Феновете използвали пиротехнически средства

Трима привърженици са задържани от служителите на МВР - София по време на шествията на феновете на ЦСКА и "Левски". От пресцентъра на Министерството съобщават, че причината за арестите е използване на пиротехнически средства.

Агитките на двата отбора си отправиха към националния стадион "Васил Левски" за дербито от 10-тия кръг на Първа професионална лига. Мачът започва в 16:30 ч. днес, а заради срещата улиците около спортното съоръжение са затворени.

Привържениците на "Левски" започнаха похода към стадиона от централата на Националния клуб на привържениците на бул. "Тодор Александров" в 13:30 ч. Групата фенове е предвождана от катафалка и човек, облечен като свещеник, с които отбелязват "кончината" на съперника си.

"Червените" запалянковци избраха маршрут ул. "Иван Асен ІІ" - "Орлов мост" - Борисовата градина, а след това се отправиха към стадиона.

За да достигнат до трибуните, феновете ще трябва да преминат през два пропусквателни пункта. До стадиона няма да се допускат посетители във видимо нетрезво състояние.

Ето и цялото съобщение на МВР:

Трима са задържани преди футболната среща между отборите на ЦСКА - София и „Левски“.

Преди началото на футболната среща между отборите на ЦСКА - София и „Левски” са задържани трима за използване на пиротехнически средства. Полицейските служители продължават да следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града.

Столичните полицаи припомнят, че няма да бъдат допускани зрители във видимо нетрезво състояние и посетители, които носят забранени предмети и вещи - огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри.