на живо

Трите условия на Меси, за да остане в "Барселона"

Аржентинецът все още не е решил дали да остане при каталунците

Reuters

Лятото на 2020 г. беше белязано от коронавируса и... решението на Лионел Меси да напусне "Барселона". Ръководството на клуба приложи всякакви хватки, за да задържи футболиста и в крайна сметка успя. Но може кризата да се повтори скоро и този път няма кой да спре аржентинската звезда да отиде в друг клуб. 

Освен ако новият президент Жоан Лапорта не изпълни трите му условия!

Снимка: Getty Images

Според "Евроспорт" ръководството на "Барса" и Меси вече водят тежки преговори за подписване на нов договор. Контрактът на футболиста изтича в края на сезона и той може да стане свободен агент, което означава, че ще напусне клуба, без да донесе приходи. 

По време на разговорите аржентинецът е пожелал 3 промени в клуба.

1. Въпреки че пандемията се отрази зле на "Барселона" и клубът регистрира дългове в размер на над 1,173 млрд. евро, Меси настоява за нови попълнения, които ще стабилизират представянето на тима. Каталунците отпаднаха на осминафинал в Шампионската лига през настоящия сезон. 

Снимка: Getty Images

Според "Евроспорт" решението на Меси да остане в клуба зависи от евентуалното привличане на Арлинг Холанд от "Борусия" Дортмунд.

2. Меси е поискал и подмладяването на състава. Той се чувства добре на терена в компанията на Ансу Фати (18 години), Педри (18 години) и Илаиш Мориба (18 години). Аржентинецът настоява клубът да продължи с тази своя политика.

Снимка: Getty Images

3. Според Меси част от бившите треньори на тима - като Кике Сетиен и Луис Енрике, не са били в добри отношения с футболистите. Те не са се вслушвали в желанията и мненията на играчите. Аржентинецът е поискал отворена комуникация с настоящия наставник Роналд Куман.

Ако тези 3 условия бъдат изпълнени, Меси най-вероятно ще остане в клуба. Ако желанията му не бъдат удовлетворени, той ще продължи кариерата си в друг клуб, а желаещи не липсват. Още през 2020 г. се заговори за солиден интерес към аржентинеца от "Манчестър Сити". Със сигурност желаещите ще станат повече, тъй като Меси ще стане свободен агент и няма нужда да бъде заплащана трансферна сума.

Снимка: Getty Images