на живо

Триумф за "Рейнджърс" в нюйоркското дерби, Александър Георгиев с 38 спасявания (ВИДЕО)

Българският вратар спря "Айлендърс"

Getty Images

Българският вратар Александър Георгиев игра страхотно и бе с основен принос за успеха с 3:2 на "Рейнджърс" срещу "Айлендърс" в нюйоркското дерби от поредния кръг на Националната хокейна лига на САЩ и Канада. Георгиев спаси 38 от 40-те удара, които отправиха символичните домакини, а победата на "Рейнджърс" донесе Крис Крайдър с попадение в края - 25 секунди преди сирената.

За тима на Георгиев се разписаха още Мика Зибанежад и Тони Де Анджело, а за "островитяните" вкараха Джош Бейли и Антъни Бовилие.

Така "Рейнджърс" записаха четвърти успех в последните пет кръга и втори срещу градския съперник в рамките само на четири дни.

Георгиев бе титуляр за 21-ви път през настоящия сезон, като в 12 от тези двубои отборът му се е поздравявал с победа. След спечеленото дерби, "Рейнджърс" са вече на 6 точки от зоната на плейофите, но имат и два мача по-малко от конкурентите си.

В следващия кръг Георгиев и компания приемат "Кълъмбъс Блу Джакетс". Двубоят е в понеделник (20 януари) в "Медисън Скуеър Гардън".

Тагове: