на живо

Тройно българско участие във вторник в Мелбърн

Гергана Топалова, Адриан Андреев и Григор Димитров отново на корта

Във вторник рано сутрин на корта отново ще има стабилно българско участие. Тримата ни останали тенисисти в "Аустрелиън Оупън" - Григор Димитров, Гергана Топалова и Адриан Андреев ще опитат да преминат през поредното препятствие.

Първи от нашите представители при момчетата ще излезе Адриан Андреев, който в 02:00 ч. българско време ще се изправи срещу поставения под номер 7 американец Себастиан Корда, който е син на легендата на тениса и бивш номер 2 в света Петер Корда. Любопитен факт е, че бащата на съперника на Андреев е печелил точно "Аустрелиън Оупън" през 1998 г. Сблъсъкът е от втория кръг на турнира в Мелбърн, като в първата си среща българската ракета се справи с 6:3 6:3 с Кен Чаврак от Австралия. Двубоят е на корт номер 20.

След Адриан при мъжете ще дойде времето и на Григор Димитров. Около 05:30 ч. ще се изправи срещу една от изненадите в турнира - Кайл Едмънд, който още в първия кръг се справи с поставения Кевин Андерсън. Двамата ще спорят за място на полуфинала, като срещата е трета на "Род Лейвър Арена". Победителят от този мач ще срещне Марин Чилич или Рафаел Надал.

Последна от българската група на корта ще излезе Гергана Топалова на двойки при момичетата. Българската състезателка отпада драматично на сингъл от Пийтън Стърнс с 1:2, която ще излезе във вторник сутрин срещу българката отново, този път на двойки. Тандемът Топалова и латвийката Даниела Вистмане даде само 3 гейма на своите съпернички. Сега срещу тях излиза американската двойка Далайна Хюйт и Пийтън Стърнс. Мачът е последен на 22-ри корт.