на живо

Труден, но сладък старт на "Реал" в Шампионската лига (ВИДЕО)

Кристиано Роналдо отново наказа бившия си клуб

"Реал" Мадрид започна защитата на титлата в Шампионската лига по неубедителен начин. Тимът на Зинедин Зидан изтръгна трите точки срещу "Спортинг" Лисабон след обрат - 2:1 с два гола в края.

Зидан заложи на добре познатото трио - Роналдо, Бейл и Бензема в предни позиции. Пепе остана на резервната скамейка, въпреки че игра през уикенда срещу "Осасуна" и реализира с глава. Иско за пореден път не попадна в плановете на треньора на мадридчани, като испанският национал беше извън групата за двубоя.

"Реал" беше сочен за фаворит и заради чисто исторически подбуди. Испанският гранд нямаше загуба от португалски клуб у дома. Освен това, в последните 9 случая, при които е бил домакин в откриващия мач в Шампионската лига, "Реал" печели. Събитията на терена обаче не се развиха според плановете на носителя на трофея.

Макар Бейл да беше активен през първото полувреме, то атаките на "Реал" не вещаеха опасност за Руи Патрисио. Точно обратното. "Спортинг" организираше нападения, които завършваха с изстрел. Адриен Силва и Бруно Сесар на два пъти опитаха рефлекса на Кико Касия. Стражът отново беше под рамката при отсъствието на Кейлор Навас.

Тимът на Жорже Жезус шокира домакините с попадение в началните минути на втората част. Голмайстор беше Бруно Сесар, който се възползва от грешките на Серхио Рамос и Лука Модрич.

"Спортинг" изглеждаше достатъчно уверен, че може да задържи преднината, а липсата на движение в редиците на "Реал" още повече улесняваше гостите. Младият Желсон Мартинс направи изключително силен мач за "лисабонските лъвове". Действията му на десния фланг постоянно застрашаваха вратата на Касия.

Пред угрозата да загубия първия мач от груповата фаза, Зинедин Зидан "посегна" към смените. Пусна в игра Хамес Родригес, Лукас Васкес и Алваро Мората. Тримата направиха разликата в мача. Още с първото си докосване Васкес изостри събитията на терена. Хамес добави разнообразие в атаките, а Мората беше далеч по-динамичен от Бензема.

Въпреки това, "Реал" не можеше да пробие стената, изградена от Жезус и компания. Тогава на сцената излезе Кристиано Роналдо.

В 89-тата минута той беше фаулиран пред наказателното поле и взе топката. Руи Патрисио отлично осъзнаваше опасността, която е надвиснала. Двамата се познават отлично от националния отбор на Португалия, но сега бяха съперници. Роналдо се засили и с феноменално изпълнение изравни. Патрисио докосна топката, но точно толкова, колкото да я отклони в гредата и след това тя да влезе във вратата.

За Роналдо това е пети случай, в който вкарва на един от бившите си отбори, а конкретно срещу "Спортинг" се разписа за трети път и втори от пряк свободен удар. Предишният път го направи с екипа на "Манчестър Юнайтед" през 2007г.

Драмата се разигра в 94-тата минута. Ако погледите бяха насочени само към Роналдо и всички на "Сантиаго Бернабеу" коментираха гола му, то ново име щеше да блесне на светлинното табло. Това на Алваро Мората. Рожбата на "Реал" се върна с гръм трясък с екипа на кралския клуб в Шампионската лига.

Центриране на Хамес задължи нападателя да стреля точно. Точно това и направи резервата на Зидан. 2:1 за "Реал" Мадрид и победно начало на новата кампания.

През седмицата Флорентино Перес изрази желанието си мадридчани да станат първият клуб в новата история на турнира, който да дублира титлата. С повече себераздаване и желание може и да се получи. Но с такова представяне като срещу "Спортинг" би било немислимо. Радостната новина за Зидан е, че това е само първи мач, а битките, в които ще трябва да се влагат повече усилия тепърва предстоят.

В следващия кръг "Спортинг" Лисабон е домакин на "Легия" Варшава, а "Реал" гостува на "Борусия" Дортмунд.