на живо

Тунис и Нигерия ще опитат да се утешат с бронза

Гледайте мача за третото място в Купата на африканските нации на живо по RING и на Voyo.bg от 22 ч.

Reuters

След разочароващи загуби на полуфиналите за Купата на африканските нации, отборите на Тунис и Нигерия ще излязат в битка за утешителното трето място на шампионата в Египет. Срещата е тази вечер от 22 ч. и ще бъде излъчена на живо по RING, както и онлайн на Voyo.bg.

Тунис отпадна от Сенегал след 0:1 в продълженията, докато Нигерия получи гол в последната минута и отстъпи с 1:2 на Алжир.

"Картагенските орли" бяха на полуфинал за първи път от 2004-а, когато спечелиха титлата, но не им стигнаха силите за последната крачка. Тунис започна сковано участието си в груповата фаза - с три равенства, а на осминафиналите се справи с Гана след изпълнение на дузпи. На 1/4-финалите обаче "Картагенските орли" разпиляха Мадагаскар с 3:0.

Снимка: Reuters

Загубата от Сенегал дълго ще им държи влага, тъй като през втората част изпуснаха дузпа, впоследствие ВАР ги лиши от друг 11-метров наказателен удар и накрая отпаднаха след автогол в 100-ата минута.

Междувременно трикратните шампиони от Нигерия мечтаеха да добавят още една звезда към коланите си, но Рияд Марез разби сърцата на "суперорлите". Нигерия започна Купата на африканските нации с минимални победи над Бурунди и Гвинея, преди да допусне изненадваща загуба от дебютанта Мадагаскар.

Снимка: Reuters

"Суперорлите" спечелиха драматично с 3:2 срещу Камерун в изключително интригуващия осминафинал, след което се наложиха с 2:1 над Южна Африка.

Едно е ясно - бронзовите медали ще бъдат спечелени от "орли". А дали ще са "картагенски" или "суперорли" - отговорът от 22 ч. по RING и на Voyo.bg.