на живо

Тунис написа края на вълшебната приказка за Анисе и Мадагаскар (ВИДЕО)

Тунизийците се класираха за полуфиналите на турнира за Купата на африканските нации

Тунис написа края на вълшебната приказка за Анисе и Мадагаскар (ВИДЕО)

Тунис е последният полуфиналист в турнира за Купата на африканските нации. Съставът, воден от френската легенда Ален Жирес, игра впечатляващо на стадион "Ал Салам" в Кайро и победи приятната изненада Мадагаскар с категоричното 3:0.

"Орлите на Картаген" си осигуриха участие във фазата на най-добрите четири за първи път от 15 години насам, след като това им се случи за последно през 2004 г., когато съумяха да вдигнат и титлата.

След като написа вдъхновяваща история с пробива си до четвъртфиналите, аутсайдерът Мадагаскар започна енергично и в оказалия се последен двубой на тима от надпреварата на египетска територия. Но "малгашите" бяха адекватен опонент на Тунис само в началните 15 минути, след което "Орлите на Картаген" намериха своя ритъм и натискът им ставаше все по-осезаем.

Снимка: БГНЕС

Най-силните си изяви играчите на Жирес демонстрираха в началото на второто полувреме. Гол на Уахби Хазри не бе зачетен, поради засада, но в 52-ата минута превъзходството на Тунис все пак даде резултат. Ферджани Саси ба намерен от капитана Юсеф Мсакни на метри пред наказателното поле. Халфът нанесе лек удар, но топката рикошира от защитника Тома Фонтен и попадна във вратата.

Снимка: БГНЕС

В минутите след попадението Абел Анисе и съотборниците му бяха доста разколебани и в 60-ата позволиха на съперника да удвои аванса си. Точен бе Мсакни, който отбеляза втория си гол в турнира и общо 16-и с националната фланелка.

До края тунизийците бяха по-консервативни в действията си, но въпреки това не допуснахи сериозни опасности пред вратата си. А в третата минута на добавеното време резервата Наим Слити добави още едно попадение към великолепния успех на своя тим.

В спор за място на финала Тунис ще се изправи срещу състава на Сенегал. Мачът е в неделя вечер от 22 ч. и ще бъде предаван пряко по RING.

Снимка: БГНЕС