на живо

Турнирът на Ноле в Белград завърши със сълзи и спомени (ВИДЕО)

Джокович се разплака след последния си мач

Reuters

Сълзи и спомен за едно детство в Белград. Новак Джокович си тръгна от корта разплакан и под бурните аплодисменти на публиката.

Не успя да сдържи емоциите си, въпреки че се опита. Но и не беше нужно! 

Джокович организира първото по-сериозно забавление за жителите на сръбската столица, което за няколко дни ги накара да забравят за пандемията от коронавирус. С големи усилия той и екипът му върнаха тениса на кортовете, получавайки подкрепа от едни от най-добрите си колеги, сред които и Григор Димитров.

Е, Ноле не се класира на финал! Но това нямаше значение за местните фенове, за които той не е само организатор, а пример, идол, герой.

Снимка: Reuters

"Последните няколко дни бяха доста емоционални. Благодаря на всички, които помогнаха това събитие да се осъществи, както и на всички, които дойдохте да ни гледате на живо. Много ви благодаря. Не плача заради това, че няма да играя на финал... Изпитвам просто прилив на емоции... Спомних си за детството си... Обичам ви всички! Много ви благодаря!", бяха думите му, прекъснати от моменти, в които трябваше да поеме въздух, за да не избухне в емоционални ридания.

А Сърбия обича Ноле. В това няма съмнение. Той също обича своята страна. А сълзите в такива отношения са нещо красиво.