на живо

Турнирът за Суперкупата на Испания - пряко по bTV Action

Четирите най-добри испански отбора ще играят в Саудитска Арабия

В Испания футболната 2020 г. започва с горещи емоции заради Суперкупата на страната. Тази година в турнира ще играят четири от най-добрите отбора с най-голяма фенска маса - "Барселона", "Реал" Мадрид, "Атлетико" Мадрид и "Валенсия", а всички 3 мача ще бъдат предавани пряко по bTV Action.

Гледайте полуфиналните сблъсъци на 8 и 9 януари от 21:00 ч., както и финала на 12 януари от 19:30 ч. 

Тази година не очаквайте обичайния един мач между шампиона на страната и носителя на Купата на краля! Не! Съдбата на 36-ата Суперкупа на Испания ще бъде решена по различен начин! За щастие на феновете и зрителите!

Снимка: Getty Images

След като за първи път през миналия сезон организаторите на турнира решиха спорът да бъде изместен извън границите на Испания (в Мароко), този път надпреварата отива на изток - в горещата Саудитска Арабия. "Реал", "Барса", "Атлетико" и "Валенсия" ще мерят сили в град Джеда, на около 4000 км от дома. 

Стадионът "Крал Абдула" е с капацитет 64 000 зрители и вече беше арена на един сблъсък за Суперкупа. Преди година там играха "Ювентус" и "Милан", а "Старата госпожа" стана супершампион на Италия.

Снимка: Getty Images

Защо точно тези отбори ще играят един срещу друг?

"Валенсия" е актуалният носител на Купата на краля. Миналата година на финала победи "Барселона". Към тях се присъединяват и следващите в класирането на сезон 2018/2019. Тъй като каталунците станаха шампиони, вторите "Атлетико" и третите "Реал" си осигуриха място в решителните мачове.

Снимка: Getty Images

На 11 ноември беше изтеглен жребият за полуфиналите. Той определи следните двойки:

"Валенсия" - "Реал" Мадрид, 8 януари, 21:00 ч.

"Барселона" - "Атлетико" Мадрид, 9 януари, 21:00 ч.

Това значи, че на финала на 12 януари от 19:30 ч. може евентуално да наблюдаваме "Ел Класико"!