на живо

Уайлдър е готов да задмине идола си Мохамед Али (ВИДЕО)

Реваншът между американеца и Тайсън Фюри ще бъде излъчен пряко по RING в 04:00 ч. българско време в нощта на 22 срещу 23 февруари

Дионтей Уайлдър е уверен, че ще защити титлата си за 11-и пореден път и така ще изпревари легендата Мохамед Али, който има 10 поредни защити на поясите на WBC и WBA. Американецът, който е считан за най-великия в историята, е единственият боксьор, който печели световната титла три пъти.

От своя страна претендентът за пояса на Световния боксов съвет (WBC) Тайсън Фюри обеща да спечели с нокаут. Преди 14 месеца двамата боксьори завършиха наравно в Лос Анджелис и се заканиха веднъж завинаги да решат спора кой е по-добър. И Уайлдър, и Фюри все още нямат загуба на професионалния ринг.

Реваншът ще бъде излъчен пряко по RING в 04:00 ч. българско време в нощта на 22 срещу 23 февруари.

"Предстои ми нова защита на титлата. Тя ще бъде 11-а за мен, което е невероятно чувство. Никога не съм мислил, че ще стигна до това ниво - да бъда световен шампион и да ме сравняват с идола ми Али", коментира Уайлдър пред "Би Би Си".

Ако успее да защити пояса на WBC, Бронзовият бомбардировач ще се нареди зад Владимир Кличко (18), Лари Холмс (19) и Джо Луис (26), които са начело в класацията за най-много поредни защити.

Американецът се е захванал с бокс, за да може да издържа семейството си. "Имах основен план да вляза в бокса, за да изкарам малко пари за моята дъщеря, но ето докъде стигнах.", сподели той.

"Веднага след като победя Фюри с унищожителен нокаут, ще се насоча към още по-невероятни постижения и чупенето на рекордите", добави Уайлдър.