на живо

Уайлдър и Фюри няма да се срещнат на кантара преди реванша

Организаторите се притесняват от нов физически сблъсък между двамата боксьори

Reuters

Шампионът в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC) Дионтей Уайлдър и претендентът за пояса Тайсън Фюри ще нарушат традицията и няма да се изправят очи в очи след като бъдат официално претеглени преди мача-реванш. Срещата ще бъде излъчена пряко по RING от 4:00 ч. сутринта на 23 февруари.

Кантарът ще се състои в деня преди сблъсъка, но този път организаторите решиха да не допускат в опасна близост на сцената в Лас Вегас двамата боксьори. Причината е физическият сблъсък между Уайлдър и Фюри по време на официалната пресконференция.

Още при представянето на двамата напрежението се покачи, като се стига до блъскане и се наложи боксьорите да бъдат усмирявани от представители на своите щабове. В крайна сметка двамата си размениха словесни обиди и закани и не се стигна до по-сериозно сбиване.

Снимка: Reuters

След срещата с медиите промоутърът на Фюри - Боб Аръм, категорично отказа двамата съперници да позират за снимка застанали един срещу друг. 

Според Би Би Си, се очаква продадените абонаменти, които позволяват на боксовите фенове да гледат срещата, да бъдат над 2 милиона само в САЩ, а стойността им да възлиза на близо 150 милиона долара. При евентуален физически сблъсък между Фюри и Уайлдър преди срещата може да се стигне до контузия и по този начин организаторите да загубят доста пари.

Двамата ще се изправят един срещу друг за втори път, след като мачът им през 2018 г. завърши с равенство. За срещата в неделя и Фюри, и Уайлдър прогнозираха, че няма да продължи 12 рунда и се заканиха да има нокаут.

Срещата може да гледате пряко по RING в неделя (23 февруари) в 4:00 ч. сутринта.