на живо

Уайлдър не тренира краката, сравниха го със сърничката Бамби

Бронзовия бомбардировач стана обект на подигравки в социалните мрежи

Бившият шампион на Световния боксов съвет (WBC) - Дионтей Уайлдър, стана обект на подигравки в социалните мрежи. Треньорът на американеца - Малик Скот, публикува в "Инстаграм" снимка в цял ръст от последната им тренировка и феновете не пропуснаха да отбележат колко слаби изглеждат краката на Уайлдър.

Бронзовия бомбардировач, както наричат боксьора в тежката категория, е известен с нестандартната си физика - ръст от над 2 м и поднормено тегло за дивизията. Изглежда мускулната маса липсва именно в краката му. Това накара зевзеците да го сравнят със сърничката Бамби от популярния анимационен филм.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Odd Guy(@malikkingscott)

Феновете призоваха Скот да промени тренировъчния режим на 35-годишния боксьор. "Да не е тренирал в инвалидна количка? Къде са му краката?", пише потребител. "Не знам как изобщо се задържа изправен!", коментира друг.

Трети припомня изказване на Тайсън Фюри за физиката на Уайлдър. "Виждам кльощав човек с ръце и крака като спагети. И когато го ударя в брадичката, той ще направи един малък спагети танц!", заяви Циганския крал през 2018 г.

Уайлдър не е излизал на ринга от февруари миналата година, когато бе разбит от Фюри. Впоследствие Бронзовия бомбардировач си намери редица нелепи оправдания за поражението - тежкия костюм, в който се появи преди битката, комбинация от контузия и грип, мускулни релаксанти във водата по време на двубоя и още много други.

Американецът обяви, че ще си отмъсти на Фюри, с което насочи към евентуален трети сблъсък помежду им. Уайлдър има 42 победи (41 с нокаут), равенство и загуба на професионалния ринг. Единственото му поражение е именно от Тайсън Фюри.

Британецът обаче първо ще се боксира със световния шампион Антъни Джошуа, за да определят кой е №1 в тежката категория. Уайлдър все още не е анонсирал кога и срещу кого се очаква да направи своето завръщане.