на живо

Уайт за Кобрата: Боксът е пълен със страхливци. Този да не ми губи времето

"Да видим дали Пулев е мъж", каза евентуалният бъдещ съперник на българина

bTV

Дилиан Уайт определи евентуален мач срещу Кубрат Пулев за загуба на време. От Международната боксова федерация (IBF) поискаха среща между двамата, за да се определи претендентът за титлата в тежка категория, която е притежание на Антъни Джошуа.

Промоутърите на двамата трябва в четвъртък да оповестят как ще бъдат разделени приходите и къде ще се състои срещата. Британецът обаче е убеден, че Пулев няма желание да излезе на ринга и само отлага сблъсъка.

"Пулев не иска да се бие. Мисля, че той се надява на това, което казах, а именно че ще се бия с Луис Ортис. Така той ще може да срещне Александър Димитренко в следващия си мач", каза Уайт пред "Скай Спортс".

"Той просто ни губи времето. Аз съм за провеждането на този мач, той казва същото. Пулев обяви, че аз съм перфектният противник за него, но по някаква причина той и промоутърът му Кале Заурланд протакат. Надявам се да се разберем, защото датата вече е ясна - 28 юли.", добави той.

Снимка: Getty Images

Поредният търг за срещата е насрочен за четвъртък (24 май). Пулев иска среща България или 75% от приходите, докато промоутърът на Уайт настоява за равна подялба на парите и мач в друга държава.

"Мразя бокса в тежка категория, пълен е със страхливци! Търгът е този четвъртък, така че, независимо от всичко, в следващите няколко дни ще разберем какво става и дали Пулев е достатъчно мъж, за да се бие или не", каза още Уайт.