на живо

Уаканда форевър!

Черната пантера на "Арсенал"

Reuters

Пиер-Емерик Обамеянг е нестандартен нападател с още по-нестандартни идеи за изразяване на радостта си след вкаран гол. Доказа ни го за пореден път в реванша срещу "Рен" от 1/8-финалите на Лига Европа. След отбелязването на втория си гол за 3:0 той извади маска на Черната пантера от едноименния филм от чанта, разположена зад една от вратите.

Снимка: Reuters

Получи му се от втория опит. По-рано през седмицата Обамеянг опита да празнува по същия начин срещу "Манчестър Юнайтед", но тогава не успя да намери маската. 

Черната пантера е главният герой на Марвел във филма със същото име, който излезе на голям на голям екран през 2018 г. Лентата получи седем номинации за "Оскар".

Благодарение на двата гола на габонеца и асистенцията му за попадението на Мейтланд-Найлс, "артилеристите" навакваха пасива от 1:3 от първата среща във Франция и елиминираха "Рен" с общ резултат 4:3.

Нападателят кръстоса ръцете си при празнуването на гола в 72-ата минута, като по този начин показа жеста Уаканда форевър - освен акцент в хитовата продукция.

Снимка: Reuters

След класирането на "Арсенал" за 1/4-финалите, Обамеянг каза: "Нуждаех се от маска, която да показва какъв съм. Това е черна пантера, а в Габон казват на националния отбор пантерите".

Нападателят е известен с афинитета си към маските. Като играч на "Борусия" Дортмунд сме го виждали да празнува важни голове като Спайдърмен и Батман.

Снимка: Reuters

В четвъртък вечер той за първи път направи подобно нещо с екипа на "Арсенал".