на живо

Убиха с 22 куршума един от най-запалените фенове на "Палмейрас" (ВИДЕО)

Фракцията, основана от Моасир Бианки, няма да прекратява дейността си

Един от най-запалените фенове на бразилския гранд "Палмейрас" - Моасир Бианки, е бил открит убит в колата си. 48-годишният привърженик е застрелян с 22 куршума и е открит в малките часове на 2 март, но едва през изминалата нощ са изтекли кадри от престъплението.

На тях се вижда как Бианки спира автомобила си на светофар, а зад него се приближава друга кола. Един от мъжете в нея излиза и започва да стреля през страничното стъкло. Автомобилът на Бианки първоначално потегля, но е неуправляем и блъска колата на престъпниците, които бягат. 

Полицията в Бразилия разкри, че има и свидетел на убийството, но той предпочита да запази анонимност, тъй като се страхува за живота си.

От фен-фракцията на Бианки - "Манча Верде", реагираха веднага с изявление, в което съобщават, че няма да прекратяват дейността си, въпреки голямата трагедия и ще подкрепят тима и в следващия мач.

"Животът му беше посветен на "Палмейрас" и агитката. Името му е записано завинаги в нашата история и няма как да бъде изтрито. Нека Бог утеши душата му и съболезнования за семейството му", пише в декларация на фенклуба.