на живо

Ученик срещу учител на дуел в Шампионската лига (ВИДЕО)

"Байерн" Мюнхен - "Реал" Мадрид, пряко по bTV Action от 21:00 ч.

Getty Images

Очаква ни мегасблъсък между учителя и ученика в Шампионската лига тази вечер. "Байерн" Мюнхен приема "Реал" Мадрид в първия треньорски дуел между Карло Анчелоти и Зинедин Зидан.

Четвъртфиналът на "Алианц Арена" е от 21:00 ч., пряко по bTV Action.

Двата отбора ще изиграят своя мач №23, което е абсолютен рекорд в историята на евротурнирите. До момента имат 10 срещи в директните елиминации, в които си разделят по 5 успеха.

Баварците имат леко предимство в мачовете срещу испанския гранд, но при последния им сблъсък на полуфиналите в Турнира на богатите през 2014 г. Белия балет се наложи с общ резултат 5:0, като загубата с 0:4 в Мюнхен бе най-тежката за "Байерн" у дома.

Снимка: Getty Images

За треньорите на "Реал" и "Байерн" двубоят ще бъде по-специален, защото Зидан се изправя срещу Анчелоти, чийто помощник беше преди време.

Сигурният отсъстващ в редиците на германския шампион е Матс Хумелс, който лекува контузия. Все още под въпрос е участието в този мач на нападателя Роберт Левандовски. Добрата новина за Анчелоти е завръщането на капитана Филип Лаам след изтърпяно наказание и възстановяването на вратаря Мануел Нойер.

Зидан пък няма да може да разчита на Рафаел Варан и Пепе.

"Байерн" има повече от добър баланс при домакинствата си на испански съперници - 18 победи, 5 равенства и 2 загуби, докато "Реал" има едва 4 успеха от 30 гостувания в Германия.