на живо

Удар по българските отбори преди гостуванията им в Европа

Феновете няма да могат да посещават мачовете при визити

Удар по българските отбори преди визитите им в европейските клубни турнири. След онлайн брифинг между УЕФА и участниците в трите турнира стана ясно, че гостуващи фенове няма да могат да гледат мачове на своите любимци в предварителните кръгове.

Така всъщност протоколът за коронавируса от миналия сезон остава непроменен.

УЕФА ще се съобразява със законодателството на съответните страни за посещаемост на срещите. Това означава, че към днешна дата домакинските мачове на четирите ни тима - "Лудогорец", "Локомотив" Пловдив, ЦСКА и "Арда" ще се проведат при 50% от капацитета на стадионите.

Правилата важат само за предварителните кръгове, а в следващите месеци се очаква УЕФА да обяви решението си за груповата фаза.

"Лудогорец" ще играе срещу първенеца на Беларус "Шахтьор" Солигорск в първия предварителен кръг на Шампионската лига, ЦСКА се изправя срещу победителя от срещата между "Струга" от Северна Македония и "Лиепайа" от Латвия във втория предварителен кръг на Лигата на конференциите, чешкият "Словачко" ще се опита да препъне "Локомотив" Пловдив, докато "Арда" дебютира срещу израелския "Апоел" Беер Шева.