на живо

"Удинезе" отложи шампионските празненства на "Ювентус"

"Фриуланите" шокираха Роналдо и компания

Шампионските празненства на "Ювентус" се отлагат, след като Кристиано Роналдо и компания изненадващо загубиха с 1:2 при гостуването си на борещия се за оцеляване "Удинезе" в мач от 35-ия кръг на италианската Серия "А".

Въпреки поражението, три кръга преди края "Старата госпожа" оглавява класирането с актив от 80 точки - 6 пред "Аталанта", и в неделя, когато приема "Сампдория", ще има нова възможност да спечели Скудетото за девета поредна година.

На "Дачиа Арена" "бианконерите" поведоха в 42' с попадение на Матайс Де Лихт. С него нидерландецът стана най-младият защитник с повече от 4 гола в Топ 5 първенствата на Стария континент.

"Удинезе" обаче стигна до равенството 10 минути по-късно, когато се разписа македонският национал Илия Несторовски, а във втората минута от добавеното време Секо Фофана оформи обрата и донесе трите точки на домакините.

По този начин тимът на Лука Готи записа ценен успех в битката за място в елита и през следващия сезон. "Фриуланите" се изкачиха на 15-ата позиция, която заемат с 39 точки - 7 над зоната на изпадащите. В следващия кръг "Удинезе" гостува на "Каляри".

Тагове: