на живо

УЕФА: Не са ни съветвали да спрем футбола в следващите 18 месеца

Разговорите със Световната здравна организация продължават

Reuters

Световната здравна организация (СЗО) не е съветвала Европейската футболна централа да не подновява срещите в следващите 18 месеца. Това обявиха от УЕФА пред британското издание "Индипендънт".

По-рано през деня се появи информация в италианския вестник "Ла Република", че от СЗО са провели видео конференция с УЕФА и са препоръчали футболни мачове да не се играят до края на сезон 2020/2021, тъй като може да се отприщи втора вълна от заразени с коронавирус.

От "Индипендънт" са се свързали с УЕФА, като говорител от централата е обявил, че подобен разговор е бил провеждан. Двете организации обаче държат връзка една с друга, а всички планове на футболната централа на Стария континент за завръщане на спорта на стадионите, са обсъдени първо със СЗО.

Спирането на футбола в Европа за още 18 месеца, би означавало огромна криза за целия спорт, както и фалит на клубовете, които и в момента са в трудно финансово положение, тъй като мачове не се играят от средата на март.

Заради разпространението на коронавируса в световен мащаб, европейското първенство по футбол и олимпийските игри бяха отложени за 2021 г.

bTV призовава: останете си вкъщи!