на живо

УЕФА наказа "Левски" с частично затваряне на стадиона

Гостуването на "Ружомберок" донесе ново наказание на "сините"

levski.bg

УЕФА обяви наказанието на "Левски" във връзка с гостуването на "сините" на "Ружомберок" в първия кръг от квалификациите за Лига Европа.

Заради знаме със забранен символ, вдигнато от феновете на българския гранд, клубът е глобен с частично затваряне на стадиона за следващото домакинство в европейските клубни турнири.

Снимка: levski.bg

"Левски" публикува информацията на официалния си сайт:

"Уважаеми привърженици,

Уведомяваме Ви, че Дисциплинарната комисия към Европейската футболна асоциация се произнесе относно констатираните нарушения на първата среща от първия предварителен кръг на Лига Европа "Ружомберок" – "Левски" на 11.07.2019 г. в Словакия, като постанови следното:

1.За расистко поведение в трибуната на гостуващия отбор:

- Частично затваряне на стадиона за следващото домакинство на клуба от европейските турнири – затваряне на сектор/сектори с не по-малко от 3000 седящи места.

- Поставяне на банер на УЕФА “#EqualGame” на сектора/секторите, които ще бъдат затворени по време на следващото домакинство на клуба от европейските турнири.

2. За получени 5 или повече картона по време на срещата с "Ружомберок" на 11.07.2019 г. – глоба в размер на 4500 евро.

Защитата на клуба пред Дисциплинарната комисия на УЕФА бе водена от изпълнителния директор на клуба Павел Колев и адвокат Ивайло Ивков. Благодарение на тяхната работа ПФК "Левски" получи възможно най-лекото наказание за нарушението, което е рецидив за клуба пред Европейската футболна асоциация.", се казва в съобщението на "Левски".

През този сезон "Левски" игра без публика и в двата си мача в София срещу "Ружомберок" и АЕК Ларнака. Причината за това бяха изцепките на крайните фенове в мачовете с "Вадуц" преди година. Преди две години пък "сините" играха пред празни трибуни с "Хайдук" Сплит, а при домакинството на "Сутйеска" бе затворен Сектор "Б".

Тогава наказанието дойде след двата мача с "Марибор" през 2016 година.