на живо

УЕФА пак наложи глоба на "Легия"

Тимът от Варшава с второ наказание този месец

Шампионът на Полша "Легия" Варшава бе наказан за втори път през последния месец от УЕФА заради разпъването на неподходящ транспарант.

Освен с глоба от 50 000 евро, клубът ще трябва да затвори и цялата Северна трибуна за следващия мач, без значение дали той е от Шампионската лига или Лига Европа, съобщи УЕФА.

Чиновниците в Нион не харесаха транспаранта, на който бе изобразено логото на УЕФА с прасе и надпис "И глобата от 35 000 евро отива при...", разпънат при домакинството на "Шериф" Тираспол от плейофния кръг в Лига Европа.

Глобата от 35 000 евро пък бе наложена заради друг таранспарант, само че от мача с "Астана" от третия кръг на Шампионската лига, на който бе показано малко момче с опрян до главата пистолет, като така полските привърженици решиха да почетат паметта на загиналите по време на Варшавското въстание през 1944 г. срещу окупационната нацистка армия.

Наказанията от УЕФА за "Легия" обаче далеч не са нещо ново. През миналия сезон тимът трябваше да посрещне пред празни трибуни шампиона на Европа "Реал" Мадрид в домакинския си мач от груповата фаза на Шампионската лига.

Тагове: