на живо

УЕФА погна ПСЖ заради феновете

Очаква се до дни да стане ясно наказанието на френския клуб

Getty Images

Лошите новини за "Пари Сен Жермен" не спират! След контузията на Неймар, загубата от "Реал" Мадрид и отпадането от Шампионската лига, парижани ще трябва да се притесняват и за солена глоба, която ще отнесат.

Европейската футболна централа (УЕФА) започна процедура за наказание на феновете но ПСЖ. До дни трябва да стане ясно каква ще е паричната сума, с която ще трябва да се раздели френския гранд, а от "Марка" твърдят, че тя няма да е никак малка.

Причината за наказанието са действията на феновете по време на реванша от осминафиналите на Шампионската лига срещу "Реал" Мадрид. Клубът ще бъде разследван заради факлите, димките и банерите, използвани от агитката на домакините.

Снимка: Getty Images

По време на срещата, която ПСЖ загуби с 2:1, привържениците на френския тим са светили в очите на противниковите футболисти с лазери и са стояли на стълбите, като по този начин са блокирали изходите.

От "Реал" вече се оплакаха официално от поведението на феновете преди срещата. В нощта преди мача група от 50 фена на ПСЖ се събра под прозорците на хотела, в който бяха настанени футболистите на "Реал". Ултрасите пяха и вдигаха невъобразим шум, като се стигна и до намеса на полицията.