на живо

УЕФА похвали БФС за "работата със социалните мрежи"

Европейската централа подчертава огромния ръст на последователите на националните ни отбори на всички платформи

Facebook

Българският футболен съюз (БФС) съобщи, че е получил похвала от УЕФА заради работата в сферата на комуникациите и социалните медии.

"В регулярния си отчет за дейността на федерациите в периода април - юли 2019 г. УЕФА подчертава огромния ръст на всички платформи на БФС - последователите на централата и националните ѝ отбори са се увеличили с 15.7 процента в "Туитър", с 6.9 процента в "Инстаграм", с 1 процент във "Фейсбук" и с 2.7 процента в "Ютюб", пише в сайта на БФС.

Футболната централа отчита ръст с 39% на посетителите на сайта на организацията, "което поставя страната ни над средното ниво на европейските федерации".

"Внушителна е и цифрата на дневните интеракции във "Фейсбук" - в сравнение със същия период през миналата година те са се увеличили с 479%, абсолютен рекорд между всички асоциации на континента", пишат от БФС.

"Цялостната оценка на експертите на УЕФА е за "изключително качествена и последователна работа" на отдел "Маркетинг и комуникации" към БФС, която дава видим резултат във всички платформи на съюза", допълват от родната централа.