на живо

УЕФА решава днес за "Интер" - "Лудогорец"

По всяка вероятност реваншът от 1/16-финалите в Лига Европа ще се играе пред празни трибуни

Getty Images

Днес УЕФА ще вземе официално решение за реванша от 1/16-финалите на турнира Лига Европа между "Интер" и "Лудогорец". Според "Кориере дело Спорт" срещата ще се играе пред празни трибуни на стадион "Сан Сиро" в Милано.

Вариантът за неутрален терен е отпаднал заради краткото време за подготовка на събитието и избор на стадион.

Решението на европейската централа ще бъде обвързано с разпространението на коронавируса в Италия и най-вече северната област Ломбардия. Жертвите на заразата в Италия вече са четири.

От футболната централа ще вземат решение, след като получат отговор от Министерството на здравеопазването за ситуацията с коронавируса. 

От "Лудогорец" отправиха официално запитване към "Интер" и УЕФА, като заявиха, че предвиждат 600 привърженици да подкрепят тима в реванша, а част от тях вече са закупили самолетни билети.

Общината в Милано издаде заповед за затварянето за период от една седмица на училища, кина, музеи, дискотеки, барове и други места, където се събират много хора.

Италианската федерация обмисля всички мачове от предстоящия 26-и кръг в Серия "А" да се играят без публика. Другият вариант е срещите да бъдат отменени.

Тагове: