на живо

Уейн Рууни зарадва болно от рак момче (ВИДЕО)

Мечтата на малкия Касабиан е да играе футбол

Getty Images

Капитанът на английския национален отбор по футбол Уейн Рууни подари фланелката си от мача срещу Шотландия на болно от рак осемгодишно момче, съобщава BBC. Касабиан Нютън-Смит, който е родом от Шефилд, е диагностициран с болестта на двегодишна възраст и има два невъзможни за премахване тумора в мозъка. 

Във видео, споделено от нападателя на "Манчестър Юнайтед" в социалните мрежи, той споделя, че със съотборниците му в националния тим са изключително горди от смелостта на момчето.

"Здравей, Касабиан. В знак на благодарност за твоята огромна подкрепа към националния отбор, реших да ти изпратя фланелката си от световната квалификация срещу Шотландия. Надявам се да ти хареса и да те накара да се усмихнеш", каза капитанът.

Семейството на Касабиан също така разкри, че той вече е присъствал на мач на "Юнайтед" на "Олд Трафорд" и е останал очарован от видяното.

Друг легендарен футболист - Алън Шиърър, също се включи в кампанията "1LastSmile4Kasabian" (Една последна усмивка за Касабиан) и качи своя снимка в социалната мрежа "Туитър".