на живо

"Уест Хем" нанесе първа загуба на "Тотнъм" в новия му дом

"Чуковете" победиха с 1:0

Reuters

"Тотъм" допусна първа загуба на своя нов едноименен стадион. "Шпорите" не успяха да се противопоставят достатъчно на "Уест Хем" в среща от 36-ия кръг на английската Висша лига. "Чуковете" победиха с 1:0 и завързаха допълнително битката за третото и четвъртото място в крайното класиране.

През първата част футболистите на "Тотнъм" направиха 3 големи пропуска. Сон, Ериксен и Моура не бяха достатъчно точни, а вратарят на противниците им Лукаш Фибиански показа добри рефлекси.

Снимка: Reuters

През втората половина гостите хвърлиха всичко в атака и в крайна сметка сполучиха. В 67-ата минута Микейл Антонио овладя на гърди центриране отдясно, а след това стреля и топката попадна в мрежата на "Тотнъм".

Футболистът на "чуковете" стана първият играч, който вкарва гол на домакините на новия им стадион. До момента "шпорите" победиха с 2:0 "Кристъл Палас", с 4:0 "Хъдърсфийлд" и с 1:0 "Брайтън" като домакини на супер модерното бижу.

Футболистите на "Тотнъм" се опитаха да изравнят до края, но без успех.

Снимка: Reuters

След загубата "шпорите" остават на третото място в класирането със 70 точки. "Челси" е на четвърта позиция с 67 и мач по-малко. В неделя (28 април) "сините" от Лондон играят с "Манчестър Юнайтед". "Червените дяволи" са шести в класирането с 64 точки. "Арсенал" са на пета позиция с 66.

"Уест Хем" е 11-ти.