на живо

"Уест Хем" направи четвъртото място почти недостижимо за "Челси"

Чичарито попари надеждите на "сините" от Лондон за квота за Шампионската лига

Getty Images

Актуалният шампион на Англия - "Челси" най-вероятно ще се прости с четвъртото място в класирането и съответно участие в Шампионска лига през следващия сезон. "Сините" от Лондон завършиха 1:1 с "Уест Хем" в мач от 33-ия кръг във Висшата лига и изостават на 10 точки от заветната позиция, на която се намира тимът на "Тотнъм".

Въпреки че доминираха през целия мач, възпитаниците на Антонио Конте не успяха да вкарат повече от 1 гол във вратата на своите съперници. Стражът Джо Хард пък изуми с ефектни спасявания, а неговият съотборник Хавиер Ернандес - Чичарито донесе и жизненоважна точка на "чуковете" в борбата за оставане в елита.

Домакините все пак откриха резултата в 36-ата минута. Виктор Моузес изпълни бързо ъглов удар, топката се отклони в няколко футболисти, които опитаха да играят с глава, и се озова в краката на Аспиликуета, който я насочи към мрежата.

Преди това попадение на Мората бе отменено заради засада. 

При голово предимство за "Челси" двата тима се оттеглиха на почивка. 

След подновяването на играта Морат отново прати топката във вратата, но съдията отново вдигна флага за засада. Виктор Моузес също пропусна добра възможност.

В 73-ата минута влезлият като резерва Хавиер Ерненадес изравни резултата. Мексиканецът се появи на терена три минути преди това. Защитата на домакините не се ориентира добре, Арнаутович реагира бързо, стигна до топката и я върна към Чичарито, който я заби в мрежата. За него това бе девети гол във вратата на "Челси" в кариерата му.

Тагове:

Челси Уест Хем