на живо

"Уест Хем" спря "Челси" и остави "Ливърпул" сам на върха

"Сините" загубиха първи точки във Висшата лига

Reuters

Отборът на "Челси" загуби първи точки във Висшата лига. Играчите на Маурицио Сари завършиха 0:0 при гостуването си на "Уест Хем" и така оставиха "Ливърпул" еднолично на върха в английския елит.

Макар срещата на Олимпийския стадион в Лондон да завърши без голове, опасни ситуации и пред двете врати не липсваха.

През първото полувреме домакините бяха по-опасни в атака и на двата пъти Михаил Антонио пропусна отлични възможности да порази вратата на Кепа Арисабалага.

През втората част "Челси" натисна противника му в неговата половина и Еден Азар и Н'Голо Канте имаха шансове да отбележат. Веднъж и Лукаш Фабиански спаси с лице след удар от близка дистанция на Оливие Жиру.

Най-добрият шанс за гол пред "Уест Хем" пък се отвори пред новото попълнение Андрий Ярмоленко, но неговият удар с глава от границата на вратарското поле мина встрани от целта.

В добавеното време на срещата Вилиан можеше да донесе победата на "Челси", но мощният му удар от малък ъгъл премина покрай дясната греда на Фабиански.

Равенството свали "сините" от върха в класирането и тимът вече е трети с 16 точки, на две зад лидера "Ливърпул". "Чуковете" са на 17-о място.