на живо

Уил Смит или Люис Хамилтън - кой кара за "Мерцедес" в Абу Даби? (ВИДЕО)

Никой няма да забележи разликата, твърди актьорът

Twitter

В неделя със старта в Абу Даби приключи поредния интересен сезон във Формула 1. Люис Хамилтън стана световен шампион за пети път и то два кръга преди края, но въпреки това се раздаде на "Яс Марина", за да завърши кампанията с 11-а победа.

Но дали той караше болида на "Мерцедес"? Този въпрос шеговито си задават потребителите в социалните мрежи, които са попаднали на клипа, в който британският пилот е завързан за стол минути преди началото на състезанието.

Хамилтън публикува видео, в което световноизвестният актьор Уил Смит се опитва да го убеди да си разменят местата.

"Ти си черен, аз съм черен. Никой няма да забележи разликата", казва американецът, който се появява облечен в екип на "Мерцедес".

"Извинявай, извинявай. За мен това е възможност, която идва веднъж в живота, човече. Ти вече спечели", добавя Смит. А завързаният Хамилтън се провиква: "По-добре да спечелиш, по-добре да спечелиш".

Феновете обаче могат да бъдат спокойни. Хамилтън спечели категорично, а Уил Смит се появи на финала и развя знамето при финиширането на пилота.

Самият Хамилтън споделя, че забавните моменти с актьора преди състезанието са променили подготовката му за старта. "Беше необичаен уикенд. Той е свръхчовек и създава много енергия около себе си. Записвахме видеа буквално десет минути преди да седна в колата", каза шампионът.

"Някои от клиповете бяха забавни. Аз никога не съм правил подобно нещо, защото в тези мигове обикновено се подготвям за състезанието. Но след това направих страхотен старт", каза още Хамилтън.