на живо

Уилямс: Това, което направи Пиронкова, е изключително!

Полуфиналистката в Ню Йорк с похвални думи за българката

Reuters

Серина Уилямс, която за 11-и пореден път (през 2010 и 2017 г. не участва) се класира за полуфинал на Откритото първенство на САЩ по тенис, изрази възхищението си от Цветана Пиронкова. 

След четвъртфинала, в който американката се наложи с 2:1 сета, тя поздрави пловдивчанката за завръщането на корта след майчинство и нарече представянето ѝ на първия турнир след почти 3-годишна пауза "изключително".

"Мачът показа колко корави могат да бъдат майките. Когато станеш майка, можеш да направиш всичко. И при победа, и при загуба, когато свърши мачът, се връщаме, за да сменяме памперси. Пиронкова е невероятна! това, което направи, е изключително", бяха първите думи на Серина след победата.

Снимка: Reuters

Американката също има малко дете - 3-годишната Олимпия, докато Цветана се радва на 2-годишния Александър. За първи път в турнир от Големия шлем до четвъртфинал стигат 3 майки (Виктория Азаренка има 4-годишен син).

На мача на централния корт в Ню Йорк Пиронкова и Уилямс показаха изключителен тенис. Срещата продължи 2 часа и 12 минути, като изобилстваше от атрактивни и дълги разигравания.

"Познавам я отдавна и не можех да повярвам, че успя да стигне до тук! Тя и днес направи много силен мач. На моменти се чудех как изобщо се справя с такива сложни удари! Невероятно завръщане направи! Едвам смогвах да печеля някой друг мач, когато се завърнах от майчинство!", възхищава се още Уилямс.