на живо

Уинкс за гола във вратата на "Лудогорец": Всъщност не исках да вкарам

Футболистът на "Тотнъм" вкара от близо 50 метра

Getty Images

Един от най-атрактивните голове в историята на Лига Европа падна във вратата на "Лудогорец". Негов автор стана Хари Уинкс от "Тотнъм", който шутира топката от точно 49,1 м пред голлинията. 

Футболистът на лондонския гранд се разписа за 3:0 ("Тотнъм" победи с 4:0), но след мача сподели, че хич не е имал намерение да записва името си в графата на голмайсторите.

"Бих ви обяснил как го направих, но истината е, че не исках да се случи точно това. Видях, че Бейл тича напред и исках да му подам. Но в крайна сметка... вкарах гол", обясни Уинкс.

Всъщност това е първи гол за сезона за 24-годишния полузащитник. Той е продукт на школата на "шпорите" и вече седми сезон играе за мъжкия тим. През настоящата кампания Уинкс е взел участие в 10 мача.

Снимка: Getty Images

Мениджърът на "Тотнъм" Жозе Моуриньо искрено се забавляваше с обясненията на своя голмайстор.

"Той е твърде честен, не съм доволен от това. Казах му, че след такъв гол трябва да твърди, че го е планирал! Но пък е добро дете. Честен е, казал е истината", засмя се Специалния.

Снимка: Getty Images

Що се отнася до атрактивното попадение на Уинкс, то е на трето място в класацията за голове от най-голяма дистанция в Лига Европа.

Пред него се нареждат попаденията на Кемар Руф от "Рейнджърс", който реализира във вратата на "Стандарт" Лиеж от 50,60 м (2020 г.) и на бившия играч на "Левски" Жорди Гомес от 55,96 метра за "Омония" срещу ПСВ (2020 г.).