на живо

"Ултрас Левски": Ръководството "проспа" последните два месеца

Организацията на феновете с критика заради привидното спокойствие в клуба

Една от организациите на феновете на футболния "Левски" - "Ултрас Левски", критикува остро ръководството на тима заради чувството на спокойствие, създадено у привържениците, въпреки тежкото финансово състояние на "сините" в последните два месеца. 

След среща между новия управителен съвет на тима и феновете, стана ясно, че отборът най-вероятно ще бъде изваден от европейските клубни турнири, тъй като не може да погаси задълженията си към персонала в размер на 2,2 млн. лв. Те трябваше да бъдат платени до края на месец юли. От клуба до момента не са коментирали развитието на казуса.

Ето и цялата позиция на "Ултрас Левски":

"На вчерашната среща между ръководството на ПФК Левски и представители на различни фенски организации и сдружения беше обяснено текущото състояние на клуба. Най-обнадеждаващото нещо е, че от 01.08 влиза в сила драстично редуцираният бюджет на клуба и по този начин ще спре главоломното нарастване на нашите дългове въз основа на сериозните финанси, с които ПФК Левски разполагаше до януари тази година. Именно по този начин ролята на феновете ще стане още по-ключова, защото в процентно отношение сумата, която всички ние заедно генерираме в помощ на любимия си клуб, ще се покачи неимоверно.

Темата за генерален спонсор беше широко обсъдена и стана ясно едно нещо - към момента такъв няма, няма яснота дали скоро ще има и ще бъде пагубно за нас, ако продължаваме да чакаме. Точно затова отправихме критика към ръководството за "проспаните" два месеца, защото на синята общност бе дадено едно привидно спокойствие, че нещата са наред, а те всъщност не са. В този ред на мисли призовахме УС на ПФК Левски и всички присъстващи фенски представители да възобновим по най-бързия начин кампаниите и в частност това, което от февруари насам стана патент на сините фенове - месечната вноска към НАП.

Друга много важна текуща кампания е тази за абонаментните карти за сезон 2020/21. Ще си позволим да използваме някои цифри, за да оборим мненията, които витаят в пространството, че засега тя върви твърде слабо. До голяма степен тези твърдения са на базата на над 6500-те продадени за изминалия сезон, но нека не забравяме, че около 5500 от тях бяха за полусезон и съответно на половин цена. Реалността е, че на база сравнение в периода 01.07-31.07.2019 и 01.07-31.07.2020 увеличението е 50%, а именно от ~1000 на ~1500! Това е една отлична предпоставка за ударно стартиране на новата седмица, съвпадаща с новия месец, съответно получаване на заплати и една добра възможност феновете да си закупят абонаментна карта преди началото на сезона!

Също много радващо е, че програмата за членство към клуба е почти завършена. От споделеното стана ясно, че ще има различни категории, включващи карти на символична цена и такива с по-висока стойност. С настъпването на 01.08 се отваря и трансферният прозорец в редица европейски държави, което не е тайна, че е едно от нещата, от които се очаква по-сериозен приток на свежи пари в клубната каса.

Като заключение ще обобщим нещата, с които можем да помогнем в настоящия момент:

НАП
Swift: IABGBGSF
Интернешънъл асет банк
ПФК ЛЕВСКИ АД лева: BG76IABG80981000669903
ПФК ЛЕВСКИ АД евро: BG15IABG80981400669901
Абонаментни карти
Готовност за участие в програмата за клубно членство

САМО ЛЕВСКИ !"

От края на януари 2020 г., когато бяха приети промените в Закона за хазарта, които засегнаха основния спонсор на тима - компания за лотарийни игри, собственост на бизнесмена с няколко повдигнати обвинения от българската прокуратура Васил Божков, "Левски" се издържа предимно с дарения от фенове и продажба на абонаментни карти, артикули и билети.

За това новият мажоритарен собственик Наско Сираков обяви, че бюджетът за новия сезон ще бъде драстично намален.