на живо

Умната инвестиция на Коби: Семейството му ще наследи 200 млн. долара (ВИДЕО)

Баскетболистът инвестирал само 5 млн. долара в компания за спортни напитки преди години

Умната инвестиция на Коби: Семейството му ще наследи 200 млн. долара (ВИДЕО)

Преди 4 месеца светът загуби един от най-добрите си баскетболисти. Коби Брайънт загина заедно с дъщеричката си Джиана, след като хеликоптерът им се разби. 

Но и днес той продължава да се грижи за семейството си - съпругата си Ванеса и останалите им три дъщери. Те ще получат 200 млн. долара от една сравнително дребна инвестиция на баскетболиста преди 7 години.

През 2013 г. Брайънт купува дял от компания за производство на спортни напитки. Тогава той придобива 10% на стойност 5 млн. долара. Става и рекламно лице на въпросната напитка.

Очаква се през настоящата година приходите от продажбите на продуктите отвъд Океана да надхвърлят 1 млрд. долара. Компанията се разраства благодарение на милионите фенове на Брайънт, които искат да му подражават. През 2018 г. друга голяма компания за напитки стана миноритарен собственик на част от фирмата, което накара стойността на акциите да скочи значително.

Днес стойността на дяла на Коби да надхвърлят 200 млн. долара. Сумата ще бъде преведена по сметката на Ванеса в близките дни.

Снимка: Getty Images

Цялото състояние на Брайънт се оценява на 600 млн. долара.