на живо

Уникална драма в Мадрид. Барселона спечели баскетболното "Ел Класико“ (ВИДЕО)

Александър Везенков не игра

Getty Images

Барселона победи Реал Мадрид с 87:86 (27:17; 21:20; 15:25; 23:25) в мач от група “F” на Топ 16 на Евролигата, игран в зала „Barclaycard Center“ в испанската столица. „Каталунците“ триумфира с кош на Джъстин Доелман в самия край на двубоя.

Българският национал Александър Везенков изгледа цялата среща от резервната скамейка.

В началните минути на паркета имаше само един отбор – този на Барселона. „Синьо-червените“ набързо поведоха с 8:0. Домакините обаче реагираха като ожилени и след няколко добри защити обърнаха резултата до 12:10 в своя полза. Реал продължи да доминира и след края на първата четвърт имаше 10 точки аванс – 27:17.

През втората част отново мадридчани владееха инициативата. „Кралският клуб“  поведе с  16 точки, което най-сетне събуди Барса. Момчетата  на шави Шави Паскуал се мобилизираха и успяха да се върнат в мача. На полувремето таблото показваше Реал 48 -37 Барселона.

Третата четвърт бе за „каталунците“, които се представяха много силно и под двата коша.  С тройка на Стратос Перпероглу в края Барселона се доближи само на точка от големия си враг – 62:63.

Гостите стигнаха до пълен обрат в началото на последната четвърт. След кошове на неудържимия Джъстин Доелман и Анте Томич, те поведоха с 67:63. Оттам-нататък двата тима се вкопчиха в здрава битка, а лидерството се менеше често.

В крайна сметка срещата се реши в последната минута. „Белите“ имаха 5 точки преднина, но позволиха на Барселона да я стопи. Шестата тройка на Джъстин Доелман, както и два наказателни на Пау Рибас направиха резултата 85:85.

В оставащите 9 секунди до края „каталунците“ бяха по-съобразителни и изковаха успеха след кош на Джъстин Доелман със сирената – 87:86.

Най-резултатен за победителите бе именно Джъстин Доелман с 24 точки (6 тройки). Стратос Перпероглу добави 13, а легендата Хуан Карлос Наваро -12.

За Реал Мадрид Серхио Родригес приключи с „дабъл-дабъл“ – 18 точки и 13 асистенции. Фелипе Рейес и Густаво Айон пък реализираха съответно 14 и 12 точки.

Така вече Барселона и Реал имат еднакъв актив -  2 победи и 2 загуби.

Със същите показатели са и ЦСКА Москва и Лаборал Куча, които се сбъскаха днес в друга среща от група "F". Испанците спечелиха с  81:71 (18:10; 16:24; 23:20; 24:17).

На полувремето резултатът бе равен 34:34, но тимът от Витория игра много силно след почивката и се поздрави с победата.

С най-голям принос за успеха на Лаборал бе Янис Бурусис, който отбеляза 19 точки, а Фабиен Козьо и Дариъс Адамс се отчетоха съоветно с 15 и 13.

За руснаците над всички отново бе Милош Теодосич с 18 точки, въпреки че имаше едва 25% успеваемост от тройката.

Утре са останалите две срещи от тази група – Химки –Бросе Баскетс и Жалгирис – Олимпиакос.

Другата седмица пък bTV Media Group ще излъчи поредния мач на Барселона в Евролигата. На 29 януари „каталунците“  домакинстват на Лаборал Куча. Надяваме се да видим в игра Александър Везенков. 

Двубоят е с начален час 22:00 и ще бъде предаван пряко по телевизия RING.