на живо

Шампионската игра на "Перуджа" разби Соколов и "Лубе" в първия финален двубой

В неделя от 19 ч. е вторият сблъсък от плейофа, който ще бъде излъчен пряко по RING

legavolley.it

Цветан Соколов със своя "Лубе Чивитанова" отстъпи като гост на "Перуджа" с 0:3 гейма (13:25, 18:25, 18:25) в първия финален сблъсък от италианското волейболно първенство за едва час и 21 минути пред 3 990 зрители в "Пала Бартон".

Снимка: legavolley.it

Българинът завърши с 5 точки, а най-резултатен в двубоя беше Вилфредо Леон, който се отчете с 12. За победителите Ланца добави 9, а Атанасиевич - 8.

В първия гейм домакините се възползваха от грешки на Цветан Соколов, с което бързо поведоха със 7:4. 2 мощни блокади на Подрашчанин и атака на Леон увеличиха предимството на 7 точки за 13:6. Разликата придоби стряскащи размери, след като Николас Хоуг записа ас, а Йоанди Леал прати топката в аут, а след тази грешка кубинецът беше и заменен. Първата част беше спечелена от "Перуджа" с 25:13.

Във втория гейм "Лубе" стартира по-силно, повеждайки бързо 6:3 след добри изяви на Османи Хуанторена. Подрашчанин достигна до изравняване при 6-а точка. Мощна атака на Филипо Ланца и ас на капитана на шампионите Лусиано Де Чеко даде аванс за 10:7. Изоставането на "Чивитанова" се увеличи до 7 точки, след като Хоуг отново записа директна точка от начален удар, а Леон с лекота направи блок-аут, с което втората част завърши при 25:18.

Снимка: legavolley.it

Третият гейм отново беше изцяло в полза на "Перуджа". Играчите на Лоренцо Бернарди си заслужиха рано-рано предимство от 10:7, което с течение на частта увеличиха до 6 точки след грешки на Иржи Ковар и успешна игра с блока на Филипо Ланца. Така грешният сервис на Драган Станкович затвори гейма и мача с 25:18, с което "дяволската блокада" поведе с 1:0 победи във финалната серия на италианското волейболно първенство.

В неделя от 19 ч. е вторият сблъсък от финалния плейоф, който също ще бъде излъчен пряко по RING.