на живо

Усик е готов да отстъпи, за да има мач Джошуа - Фюри

Украинецът е задължителен претендент за една от титлите

Украинецът Олександър Усик е готов да отстъпи реда си като задължителен претендент за една от титлите в тежка категория в професионалния бокс, за да може да се случи дългоочакваният мач между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри.

Това загатна той през британския таблоид "Сън".

"Всички пояси могат да попаднат в един човек! Този шанс се случва веднъж в живота. Трябва да седнем, да поговорим за това, което може да стане, защото събитието е наистина голямо. Все още искам да се боксирам с Джошуа. Има токова много фактори, за да се случи този мач. Просто трябва да говорим. Но пък и други искат да се изправят срещу него. Като Тайсън Фюри.", заяви той.

Джошуа е носител на поясите в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO), Международната боксова федерация (IBF) и Международната боксова организация (IBO), а Фюри - на Световния боксов съвет (WBC). Ако двамата се изправят един срещу друг и заложат всички титли, победителят би станал абсолютен световен шампион. Последният такъв беше Ленъкс Люис, който успя да триумфира в началото на 21-ви век. 

Снимка: Lap.bg

Усик е задължителен претендент за пояса WBO, като неговият мениджър Егис Климас и организацията заявиха, че държат защитата да се осъществи или британецът да оваканти пояса.

Украинецът е бивш абсолютен шампион, но в полутежка категория. Той се "качи" при най-тежките преди година, като има две победи (в предишната категория също е непобеден - 17 успеха).

Снимка: Getty Images

За мач между Джошуа и Фюри се заговори минути, след като Ей Джей победи Кубрат Пулев в Лондон. Щабовете на двамата британци се задействаха веднага, като се очаква приходите от такъв мач да са в размер на 200 млн. долара за всеки боксьор.

Снимка: Reuters