на живо

Условията, при които Арлинг Холанд ще отиде в "Барселона"

Агентът Мино Райола не се шегува

Getty Images

Остава ли Лионел Меси в "Барселона" или отива в ПСЖ? Какво решение ще вземе Килиан Мбапе за бъдещето си? Арлинг Холанд избра ли си отбор? Все въпроси, на които очакваме да получим отговор през следващите месеци.

С наближаването на края на сезона се засилват и спекулациите около най-вълнуващите футболисти, сред които без съмнение можем да отличим Арлинг Холанд. 

Благословен с бързина, мощ и изключително точен удар, не е изненадващо, че всеки един от големите европейски грандове се интересува от 20-годишния нападател на "Борусия" Дортмунд.

Шансовете да премине в друг клуб това лято значително ще се увеличат, ако "жълто-черните" не успеят да се класират за Шампионската лига през следващия сезон. В момента "Борусия" Дортмунд е на пето място в Бундеслигата, на седем точки зад четвъртия "Айнтрахт" Франкфурт и 19 зад лидера "Байерн" Мюнхен. До края на сезона остават шест кръга.

Снимка: Reuters

А спекулациите относно бъдещето на Арлинг се завихриха с пълна сила само няколко дни преди първия мач на "Борусия" срещу "Манчестър Сити" от 1/4-финалите в Шампионската лига. Впоследствие германският тим загуби с 1:2, като ще се надява на благоприятен резултат в реванша идната сряда. 

На 1 април баща му Алф Инге и агентът Мино Райола направиха испанско турне, като посетиха последователно "Барселона" и "Реал" Мадрид за предварителни разговори. Испанската частна радиостанция RAC1 и MARCA разкриха и подробностите по преговорите. 

За да отиде в "Барса" каталунците трябва да се съгласят да плащат на Холанд 30 милиона евро на сезон, което е еквивалент на сумата, която получава суперзвездата на "Ювентус" Кристиано Роналдо. Така норвежецът ще прибира по около 577 000 евро на седмица.

Освен това "Барселона" трябва да плати на Райола 20 милиона евро, за да осъществи сделката.

Снимка: Reuters

И ако си мислите, че това е достатъчно, то много грешите, защото за бащата на детето-чудо са предвидени отделно още 20 милиона.

Това дори не е всичко. Представителите на Холанд искат Лионел Меси да остане в "Барселона".

Договорът на аржентинската звезда изтича в началото на юни, а през последните месеци се говори само за "Барселона" след Лионел Меси, защото повече специалисти вярват, че той е решил да продължи футболния си път другаде. Може би в "Пари Сен Жермен" или в "Манчестър Сити" и то без пари.

Новоизбраният президент на "Барселона" Жоан Лапорта е заявил пред представителите на Холанд, че младежът е трансферна цел номер 1 пред клуба това лято. От "Дортмунд" обаче са категорични - ще се разделят с перлата си само срещу 180 млн. евро.

Снимка: Twitter

Каталунският клуб се намира в сериозна финансова криза. Пандемията от COVID-19 влоши и без това тежката ситуация, в която бившият президент Хосеп Мария Бартомеу въвлече гранда. Затова ако на "Камп Ноу" дори посмеят да си мечтаят за Арлинг Холанд, ще им се наложи да се разделят с някои от най-скъпите си играчи.