на живо

Треньор се разрида неутешимо, след като изпълни обещание към починалия си син

Антонио Мохамед спечели титлата в Мексико с "Монтерей"

През последната седмица Антонио Мохамед е доста тих. Нетипично за него. В неделя неговият отбор "Монтерей" щеше да се изправи срещу тима на "Клуб Америка" във втория мач от финала за титлата на Мексико. И да спечели.

Преди важния мач аржентинският треньор влиза в базиликата в Гуадалупе. Придружава го само един член на неговия щаб. Двамата подминават енориашите и няколко репортери, за да стигнат до Богородица и да се помолят...

Когато го питат за коментара му за мача, опитният специалист избира да запази мълчание. А когато Леонел Ванхиони вкарва последната дузпа във вратата на Гилермо Очоа и носи титлата на "Монтерей", треньорът не може да говори, дори и да иска. Докато всички празнуват, той сяда на резервната скамейка и започва да плаче неутешимо... 

През 2006 г. по време на световното първенство в Германия, 9-годишният син на Антонио Мохамед - Фарид, губи живота си в автомобилна катастрофа. Баща му дава две обещания - да вкара "Уракан" отново в елита, и един ден да спечели титлата в Мексико с "Монтерей".

Фарид е заклет фен на "Монтерей" още от периода, в който баща му играе за тима между 1998 и 2000 г.

Първото обещание е изпълнено година по-късно, но за второто е нужно много повече време.

Аржентинският треньор печели титлата в Мексико с "Тихуана" през 2012 г., две години по-късно триумфира и с "Клуб Америка". Магията му обаче се изчерпва, когато става треньор на "Монтерей" - печели купата, но два пъти отборът завършва на второ място в първенството. След това Мохамед се пробва в Ла Лига със "Селта", но е далеч от успехите, които постига в Мексико и затова се завръща у дома при "Уракан". И там нещата не се получават, а през 2019 г. Мохамед отново застава начело на "Монтерей". А магията... се завръща.

Снимка: Reuters

Антонио Мохамед е постигнал много успехи и то с различни отбори, но титлата с "Монтерей" е специална, защото все още има дни, в които "изпитва повече мъка, отколкото щастие". В неделя вечер, дори само за един кратък миг, той се усмихна, защото изпълни най-важното си обещание!