на живо

Успешен старт за Везенков и "Барса" в Евролигата

Българинът игра 9 минути при първия успех на каталунците

Getty Images

Българският национал Александър Везенков записа девет игрови минути при победата на испанския баскетболен клуб "Барселона" с 98:71 (24:20, 16:15, 25:19, 33:17) срещу гръцкия "Панатинайкос" в мач от първия кръг на Евролигата. Разликата от 27 точки изстреля каталунците на първо място във временното класиране, където те са в елитната компания на "Макаби" Тел Авив, "Реал" Мадрид, "Олимпиакос" и ЦСКА Москва.

Везенков не попадна в стартовата петица и изигра 8:57 минути, в които спечели две борби, но пропусна двете си стрелби от зоната за три точки. "Барселона" обаче не се нуждаеше от помощта на българина, след като стартира последната четвъртина с аванс от 11 точки и направи серия от 15:6 през първите ѝ пет минути. В крайна сметка каталунците спечелиха частта с 33:17 и стартираха успешно новия сезон в Евролигата.

Кевин Серафин отбеляза 24 точки за "Барселона" и спечели девет борби, докато Адриан Мьорман записа дабъл-дабъл при 16 пункта и 11 борби. Никос Папас пък завърши срещата с 20 точки за "Панатинайкос".