на живо

Утре на обяд Григор открива сезона на сингъл

Мачът на българина от втория кръг в Бризбейн е последен на централния корт

Lap.bg

Григор Димитров ще открие сезона на сингъл с мач от втория кръг на турнира в Бризбейн в четвъртък (4 януари). Очаква се българинът да се изправи срещу представителя на домакините Джон Милман около 12:30 - 13:00 ч. българско време.

Първият мач на Димитров в индивидуална надпревара е последен, пети, на централния корт. Мачовете на него започват в 3:00 ч. през нощта българско време.

Григор ще се изправи срещу 128-ия в световната ранглиста Милман. Двамата са се срещали само веднъж до момента. Преди 8 години австралиецът побеждава Димитров в квалификациите на Нотингам.

При успех българинът ще играе с победителя от мача Кайл Едмънд – Хьон Чунг.

Роденият в Хасково тенисист ще се опита да повтори успеха си от миналата година, когато триумфира с титлата в Бризбейн. Световният номер 3 изглежда фаворит за второ поредно отличие, след като от турнира заради контузии се отказаха Рафаел Надал, Анди Мъри и Кей Нишикори.

Григор вече постигна една победа в Бризбейн. В турнира на двойки заедно с Райън Харисън се справи с Лейтън Хюит и Джордан Томпсън. Днес (3 януари) двамата добри приятели ще излязат срещу Ник Кирьос и Мат Рийд. Мачът се очаква да започне около 12:30 ч. българско време.