на живо

Уудс си партнира с Уудс: Баща и син на голф игрището

Тайгър и 11-годишният Чарли се включват в надпревара в Орландо

Тайгър Уудс със сигурност е една от най-големите спортни знаменитости. Американецът има 15 титли от мейджър турнирите в голфа и в последните години тази аристократична игра доби все повече популярност именно заради него. Състоянието му се оценява на 800 млн. долара, което го прави един от най-богатите спортисти в света.

Но не си мислете, че Тайгър е единствен. По стъпките му върви Чарли, който е само на 11 години, а вече защитава честта на фамилията Уудс. Синът на шампиона е наследил неговите качества, смятат специалистите. 

Много скоро те ще имат възможност да сравнят играта на двамата. Баща и син Уудс са заявили участие в семейния турнир в Орландо, САЩ (17-20 декември). Надпреварата е основана преди години, за да може големите звезди да си сътрудничат с членове на семейството в преследване на трофея.

За 44-годишния Тайгър Уудс това ще е дебют.

"Много се вълнувам, че ще играя заедно с Чарли", сподели той.

За Уудс-младши това ще е поредно предизвикателство. Той вече започна да навлиза в голфа и да участва на турнира в неговата възрастова група.

"Започва да разбира какво прави. Задава ми правилните въпроси. Иска да е победител, когато играе с приятелите си и ще е страхотно да съм до него и да печелим заедно. Точно както баща ми и аз", казва още Тайгър Уудс.

Ърл Уудс е бивш военен в американската армия. Именно той насочва Тайгър към голфа и в първите години е негов треньор.

Големият шампион има две деца от шведския модел Елин Нордегрен. Двамата бяха заедно в периода 2001 - 2010 г. Голямата им дъщеря носи името Сам и е родена през 2007 г., а Чарли - през 2009 г. Докато по-малкият е тръгнал по стъпките на татко, Сам предпочита да играе футбол.

През 2009 г. в таблоидите в САЩ се появи информация, че голфърът има връзка с друга жена, което сложи край на брака му. Той обаче продължава да се грижи за децата си.