на живо

Приятната изненада в Англия извади 35 млн. евро за голмайстора си (ВИДЕО)

Раул Хименес остава в "Уулвърхемптън" до 2023 г.

Приятната изненада в Англия извади 35 млн. евро за голмайстора си (ВИДЕО)

Приятната изненада в английската Висша лига през този сезон - "Уулвърхемптън", обяви трансфера на Раул Хименес. "Вълците" са платили 35 млн. евро за мексиканския голаджия, който досега бе под наем от "Бенфика".

Сумата е рекордна за тима от Западен Мидлендс. Предишният най-скъп в историята на клуба бе Адама Траоре, преминал в "Уулвс" миналото лято с трансфер от "Мидълзбро" на стойност 21 млн. евро.

Хименес е подписал 4-годишен договор с "Уулвърхемптън". През настоящата кампания деветката има 12 гола и 7 асистенции за седмия във временното класиране на Висшата лига. Мексиканецът сформира убийствен тандем с Диого Жота, като двамата са отбелязали последните 7 попадения за "вълците" - 4 за мексиканеца, 3 за португалеца, разменили са си и по две асистенции. Благодарение на тях "Уулвърхемптън" се утвърди в топ 10 и стигна до полуфиналите за ФА Къп.

27-годишният Хименес се наслаждава на най-силния си сезон откакто напусна родния "Клуб Америка" през 2014 г.

"Влиянието на Раул за толкова кратко време е фантастично и много се радваме, че той ще бъде част от клуба в дългосрочен план. Той се вписа в колектива още от първите си дни тук, а играта му го доказва. Освен попаденията, прави и асистенции. Раздава се за отбора... Този трансфер показва амбициите на клуба и желанието ни да направим бъдещето си по-вълнуващо", заяви спортният директор на "Уулвърхемптън" Кевин Телуел.

В неделя "вълците" се изправят срещу "Уотфорд" на "Уембли" в полуфинал за Купата на ФА. Отборът от "Молиню" за последно спори за трофея през 1960 г., когато побеждава "Блекбърн" и се превръща в първия тим от Острова, класирал се за Купата на носителите на национални купи (КНК).