на живо

"Уулвс" на четвъртфинал в Европа за първи път от 1972 г.

"Вълците" с труден успех срещу "Олимпиакос" в реванша

Getty Images

"Уулвърхемптън" се класира за четвъртфиналите на евротурнир за първи път от 1972 г. "Вълците" на Нуно Ешпирито Санто записаха успех с 1:0 в осминафиналния реванш с гръцкия шампион "Олимпиакос" в Лига Европа. Така англичаните продължават напред с общ резултат 2:1 (1:1 в първата среща).

На своя "Молиню" "Уулвс" откриха резултата още в 8', когато голмайсторът на тима Раул Хименес бе точен от дузпа, отсъдена за фаул на вратаря Боби Ален срещу Даниел Поденс. За мексиканеца попадението е десето през настоящата кампания в Лига Европа, която "Уулвърхемптън" започна преди повече от година - на 25 юли 2019-та в първия квалификационен кръг.

След допуснатия ранен гол "Олимпиакос" пое инициативата и създаде добри положения до края на двубоя, но намеса на VAR, пропуски и отличните изяви на стража Руи Патрисио съхраниха крехкия аванс на домакините.

В четвъртфиналите "Уулвърхемптън" се изправя срещу испанския "Севиля", който отстрани други "вълци" - "Рома". Победителят от тази двойка ще играе срещу "Копенхаген" или "Манчестър Юнайтед" в спор за място на финала.