на живо

Увеличават двойно бюджетите на спортните клубове за 2021 г. (ВИДЕО)

Запазват се критериите за резултатите от 2019 г.

Увеличават двойно бюджетите на спортните клубове за 2021 г. (ВИДЕО)

Спортните клубове в цялата страна ще получат двойно увеличение на бюджетите си през 2021-а година, съобщи спортният министър Красен Кралев в Русе, където днес инспектира ремонта на две зали - по бокс и вдигане на тежести.

Бюджетът за спортни клубове досега е бил 6.5 милиона лева., като ще се запазят критериите за резултатите от 2019 г.

"Мисля, че това е много сериозна помощ за българския спорт, защото знаем, че спортистите се коват именно там. Там клубовете носят отговорност и за аматьорския спорт и за масовия спорт. Тоест тенденцията в следващата година и в следващите години ще бъде увеличаване на средствата именно към клубовете", коментира Кралев.

Той добави, че това е една от предприетите мерки за подобряване състоянието на българския спорт. Министърът каза още, че бюджетите на спортните федерации се запазват същите.

"Въпреки че ще имат сериозни спестявания от липсата на международен спортен календар, а и на български, тази сума, която формира почти 25% от бюджетите им, ще бъде изцяло насочена към подготовката на атлетите", каза Кралев.

Друга предприета мярка е да се освободят спортните клубове от наеми за имотите, собственост на Министерството на спорта, в периода на извънредното положение.

Кралев обясни, че министерството има много ясна програма за рестартиране на българския спорт веднага след отпускане на противоепидемичните мерки.

Според министър Кралев много скоро предстои да се подновят тренировъчните лагери на професионалните спортисти, като ще се вземат всички мерки за безопасност на състезателите.

bTV призовава: останете си вкъщи!