на живо

Уволнение и смъртни заплахи за човека, снимал се до починалия Марадона

Служител на погребалната агенция престъпи етичните правила

Reuters

Служител на агенцията, която подготвяше погребението на аржентинската футболна легенда Диего Марадона е бил уволнен, а след това е получил смъртни заплахи.

Става дума за Диего Молина. Противно на всички етични норми, той си направи снимка с починалия Дон Диего, а след това я качи в социалните мрежи.

Снимка: Reuters

Молина, който имал за задача да подготви тялото на световния шампион с Аржентина от 1986 г. за погребението, веднага бил уволнен. Снимката обаче стана популярна в социалните мрежи и възмути милиони. 

Вече бившият служител получил доста заплахи, в това число и за живота си. Стартира и подписка за отнемането на гражданството на човека, дръзнал да печели слава, възползвайки се от мъртвия Марадона.

Снимка: Reuters

Адвокатът на Дон Диего - Матиас Морла, заяви, че ще семейството ще търси своите права.

"Предвид популярността, която добиха снимките на Диего на смъртното му ложе, ще вложа всички усилия, за да намеря недостойния човек, който ги е направил. Всички, отговорни за този грозен акт, ще си платят", заяви той.

Снимка: Reuters

Разследването по случая продължава, тъй като Молина не е разкрил кой го е снимал. Според медиите в Аржентина, още четирима служители на агенцията са присъствали, когато той е позирал с тялото.

Диего Марадона почина от сърдечен удар в сряда (25 ноември). Тялото му беше изложено за поклонение пред феновете, като хиляди се стекоха в Буенос Айрес, за да го зърнат за последно. Семейството му реши да прекрати церемонията преждевременно и той да бъде погребан в тесен семеен кръг.

Снимка: Reuters

Марадона е считан за един от най-добрите футболисти в историята. Той е световен шампион с Аржентина от 1986 г., двукратен първенец на Италия с "Наполи", както и носител на Купата на краля с "Барселона".