на живо

Уж само една игра, но не съвсем (ВИДЕО)

Израелски деца играха баскетбол с бивш национал

bTV

Баскетболът не е само игра. Баскетболът е много повече. Баскетболът няма цвят на кожата, нито етнос и религия. Баскетболът има универсален език и това е езикът на любовта.

В навечерието на мача в Израел между българския шампион и носител на Суперкупата на страната „Левски Лукойл” и местния „Ирони” Нес Циона от европейската купа на ФИБА, дойде най-голямото доказателство за тази универсална любов.

След тренировката на „сините” тази сутрин, на излизане от залата, в която ще се играе срещата, мениджърът Веселин Веселинов и една от звездите на „Левски Лукойл” – Патрик Рембърт, попадат на група израелски деца в час по физическо. Малчуганите играят... баскетбол, а Веселинов им предлага да... пробва какво могат с оранжевата топка в ръце.

Бързо започва игра „един на ден”, а мераклии да застанат срещу бившия национал се нареждат десетки. Новината, че на площадката се случва нещо необичайно бързо обикаля училището и се събира мощна агитка. Децата ръкопляскат бурно на Веселинов, който доказа, че все още го сърбят ръцете за баскетбол, след като прекрати кариерата си наскоро – миналото лято след като „Левски” стана шампион.

Снимка: bTV

„Баскетболът няма граници и възраст. Беше страхотно. Уникални деца. Пожелаха ни късмет, въпреки че довечера ще сме съперници срещу техния отбор. Много зареждаща емоционално среща”, каза пред bTV 35-годишният 7-кратен носител на титлата и 3-кратен носител на Купата на България със „сините” и с „Лукойл Академик”.