на живо

В "Арда" посрещнаха Херо с хляб и сол (ВИДЕО)

Бившият национален селекционер пое тима от Кърджали

В "Арда" посрещнаха Херо с хляб и сол (ВИДЕО)

Еуфория в Кърджали, след като Димитър Димитров-Херо бе представен като новия треньор на "Арда". Бившият национален селекционер бе посрещнат с хляб и сол от привърженици на "сините" и стотина деца от клубната школа. Той получи шал на "Арда" и пожелания за успехи начело на отбора.

Димитров сподели, че е останал очарован и заяви, че ще разчита много на подкрепата на публиката.

Снимка: Lap.bg

Херо заменя на поста напусналия в посока ЦСКА 1948 Николай Киров. За последно Димитров води друг елитен тим - "Берое", с който се раздели през април. Преди това бе начело на казахстанския "Иртиш" Павлодар и на "Лудогорец".

Като треньор Херо е трикратен шампион на България - с "Литекс" през 1998 г., с "Левски" през 2000 г. и с "Лудогорец" през 2018 г. През 2000 г. той спечели и Купата на България с "Левски".

"Обадиха ми се от ръководството. Обясниха ми как стои положението - както финансово, така и като потенциал. Видях, че хората са максимално честни и коректни. Най-много това ме спечели, защото доста съм лъган във футбола. Обясниха ми проблемите, но въпреки всичко, аз реших, че след като хората ме молят - трябва да се отзова.", каза по-рано днес Димитров на представянето си.